13/4/11

Es constitueix l'Associació de l'Art Rupestre de l'Arc Mediterrani

Consell de l'A.R.A.M.P.I.
Sembla que de mica en mica tira endavant iniciatives per fer difusió de l'art com és aquesta nova associació, encara que no veig alguna cosa clara, ja que de fet ja existeix un Consell de l'Art Rupestre de l'Arc Mediterrani de la P.I. i on també estan integrades les pintures d'Ulldecona. No sé si això significa que hi ha una escisió o és una entitat diferent. Però, pel que sembla, quant hi ha eleccions sempre surten interesos i propostes noves d'àmbit cultural (proposaria fer eleccions cada any, així la cultura estaria molt més valorada). A veure si ara faran congressos (una de les propostes de l'alcaldessa d'Ulldecona) cadascun per la seva banda , ja que el Consell en va fer un el 2008 i Ulldecona va formar part el 2009.

Per altra banda, cal felicitar al director del Centre d'Interpretació de l'art rupestre de l'Ermita per la tasca portada a terme i que es tradueix amb un número elevat de visitants, fins a 4.000 l'any passat. En una nova entrada reproduïm una entrevista que li ha fet VinarosNews, ens estem referint a Agustí Vericat.

La notícia de la nova Associació és la següent: (extreta de Vinaròs News)

La seu del Museo Arqueológico Nacional, a Madrid, acollí la constitució de l’Associació de l’Art Rupestre de l’Arc Mediterrani – Patrimoni Mundial. Els membres constituents han estat 31, entre municipis de les comunitats autònomes de Múrcia, Andalusia, Aragó, València, Terol i Catalunya, grups d’acció local de desenvolupament rural del Ministeri de Medi Ambient, experts i científics.
A banda de l’aprovació dels estatuts d’aquesta entitat sense ànim de lucre, que va començar a caminar fa un any aproximadament, ha estat elegida la junta directiva. El gerent del grup d’acció local Baix Ebre – Montsià, Josep Maria Monfort, ha estat escollit com a un dels sis vicepresidents, i l’Alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura, com a vocal. L'associació té per objectiu impulsar i facilitar la cooperació entre les entitats i institucions implicades en la conservació i posada en valor de l'Art Rupestre de l'Arc Mediterrani per complir els objectius i compromisos de la seva declaració com a Patrimoni Mundial per la UNESCO, reconeixement aconseguit l'any 1998.
Segons ha explicat l’Alcaldessa d’Ulldecona, “des d’ara i fins al 2012, el programa de gestió inclou l’actualització del diagnòstic de la situació en que es troben les pintures arreu del llevant, sobre protecció i conservació, al mateix temps s’ha creat un comitè científic que, a banda de l’assessorament als municipis, s’encarregarà de l’organització d’un congrés que sens dubte donarà rellevància a aquest patrimoni tant valuós”. L’alcaldessa ha volgut destacar també la tasca que durà a terme l’associació en l’àmbit de la promoció i difusió conjunta per tal de posar en valor i aprofitar turísticament el patrimoni mundial. Pel Centre d’Interpretació de l’art rupestre Abrics de l’Ermita, a Ulldecona, van passar l’any passat 4000 visitants. Segons Ventura, “l’associació serà un revulsiu per atreure més persones i, al mateix temps, per continuar avançant en el desenvolupament turístic i, alhora, diversificació econòmica del nostre poble”. A banda de l’Alcaldessa i el gerent del grup d’acció local del Baix Ebre – Montsià, han assistit també a l’acte el director del Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre Abrics de l’Ermita, Agustí Vericat, i el regidor de Turisme, Josep Rodrigo. MÉS A REPORTATGES.